Covid-19 | Les hvordan vi sørger for trygg handel på Kleppestø Senter. Les mer her.

FLETTELOFF
Fletteloffen er dekorativ, smaker godt og er ikke så vanskelig å lage som en skulle tro.

Ingredienser:
– 6 ½ dl melk
50 g fersk gjær
1 kg hvetemel
1 ts sukker
1 ts salt
1 egg
100 g smør
1 egg til pensling
Sesam-/valmuefrø til dekor

Slik gjør du:
Smelt smør, ha i melk og rør ut gjæren. Bland sammen alt det tørre; hvetemel, sukker og salt. Tilsett væsken og egget. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Dekk bakebollen med plast eller et klede og la den heve til dobbel størrelse, ca. 2 timer. Del deigen i tre deler som igjen deles i tre like store emner. Rull så emnene til pølser og flett sammen. Plassér loffene på et stekebrett med bakepapir og dekk med et klede. La etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter. Pensle med et pisket egg og dryss valmuefrø eller sesamfrø over. Stek brødene midt i ovnen på 200 grader C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.