Har dere sett hvor fint det har blitt i lokalene til Biologen Sushi og Ramen Bar? Endelig har de åpnet og kan glede Askøyværingene ble fantastisk sushi og øyens eneste utsalg av ramen!

Biologen Sushi og Ramen Bar består av Marcin Ranachowski og Lotte Lerche Vaular. Marcin en 35 år gammel fin fyr fra Polen som har jobbet hos Biologen siden 2016. Han er utdannet kokk og spesialisert seg i det japanske kjøkken. Han har jobbet som kokk i 10 år og som sushikokk i 7 år. Han har stor lidenskap for mat, spesielt Sushi og Ramen.
Lotte (også en fin person) fra Bergen og litt Askøy, har jobbet de siste 5 årene på Colonialen på Litteraturhuset. Hun er utdannet innen Hotell og Restaurant. Hun har 20 år bak seg i servicebransjen i Norge og i Oxford UK. Hun har stor lidenskap for for mat og vin. Sammen med Inga og Ståle (som mange kjenner fra Biologen Herdla og Akvariet) jobber de for å gi gjestene en eksepsjonell opplevelse utenom det vanlige innenfor smaksopolevelser, service og musikk. De vil og få besøk av en del fine og kule artister utover høsten, så følg med!

Marcin og Lotte gleder seg veldig til å dele sin fantastiske mat og nydelige viner med hele verden, og spesielt Askøys befolkning. De ønsker at Biologen Sushi og Ramen Bar skal bli stedet der du koser deg meg din beste venn, vennegjengen, familie og kollega! På menyen vil de ha tradisjonell Sushi, pluss mange nye spennende Sushi variasjoner. De har også forskjellige versjoner av Ramen* Det jobbes og hardt med og få importert masse nye og spennende viner og de lover at her blir det noe for enhver smak.

Kom innom for en kaffe, lunsj, middag, bursdag, venninnekveld, kompiskveld, vennekveld/lunch, barnebesøk, familiemiddag, kurs, konferanse og møter. Maten kan nytes inne eller ute i den splitter nye, fine og kule restauranten. Du kan selvfølgelig også ta maten med deg hjem om du ønsker.

Menyen kan du lese her: Meny

Restaurantens åpningstider og telefonnummer: Telefonnummer og åpningstider

Marcin og Lotte takker for en super mottakelse så langt.

*De fleste lurer sikkert på hva Ramen er, så…

Litt om Ramen:

-Ramen er benevnelsen for japansk nudelsuppe. Det er tradisjonsrik hverdagsmat som spises av millioner japanere hver dag. Ramen har tatt resten av verden med storm. I New Yorks gater er ramen å finne på hvert eneste lille gatehjørne. Ramen bestå av fire elementer: nudler, suppe, topping og tare. Basen til en god ramensuppe er det vi kaller dashi. Dashi er kraft som er laget av kombu som er fingertare, bonitoflak som er høvlede flak av tørket bonitofisk, og tørket shiitakesopp. Shiitake gir en dyp sopparoma, mens bonitoflakene setter røyksmaken. Kombuen gir umamismaken. Det hele er en perfekt kombinasjon av smaker som komplimenterer hverandre i suppen. Topping, er det kun fantasien som setter grenser! I Japan er det egne ramenvarianter for ulike regioner, der både topping, suppe og nudler varierer. Mange forbinder ramen med svinekjøtt og egg, men man kan med fordel bytte det ut med havets delikatesser.

-Ramen er rik på umami* og har en lett røyksmak.*Umami (som betyr «god smak» på japansk) er den femte smak ved siden av surt, søtt, salt og bitter.