Hva er en kapselgarderobe?

Mange opplever at de har for mye klær i skapet som de ikke bruker, hvor nesten alt blir hengende ubrukt måned etter måned, sesong etter sesong. Det er verken særlig økonomisk eller bra for miljøet, og man kan lett bli frustrert av å se masse klær i skapet som man ikke helt vet hvordan man bør style.

Vi har tatt en prat med flinke Heidi på KONTUR om hvordan man bygger en kapselgarderobe, og hva den bør inneholde. Med en kapselgarderobe, eller basegarderobe, kan man mikse og matche de ulike typer plaggene man har i skapet hvor de aller fleste passer godt sammen til enhver anledning. Det er både tidseffektivt, mer miljøvennlig og bedre for lommeboken. Nøkkelen til en god kapselgarderobe er kvalitet og tidløse plagg.

Ordet «kapsel» brukes gjerne til å beskrive den sesongbaserte garderoben, hvor en sesong skal forestille en kapsel. Gjennom hver sesong skal klesskapet inneholde noen få baseplagg som kan brukes om og om igjen som ulike antrekk, bare ved å bytte ut noen få plagg.

Når man skal kjøpe nye klær bør man helst nøytrale farger på baseplaggene med unntak av noen sprekere farger, slik at du kan variere litt mellom ulike stiler og sesongriktige antrekk. Gå for tidløse plagg og gjerne noe av høy kvalitet, slik at plaggene kan vare i flere år. Når du handler er det også lurt å se etter plagg som inneholder bomull, ull, lin, polyester og modal, for slitesterke klær som tåler mye vask og bruk.

Hva trenger jeg? 

En typisk basegarderobe bør gjerne inneholde noen grunnleggende plagg. Her er noen tips som danner et godt grunnlag for å skape mange ulike antrekk;

  • 2 jeans
  • 2 dressbukser og en annen bukse
  • 2 skjørt, gjerne et kort og et langt
  • 3-4 t-skjorter
  • 3 bluser
  • 3 mellomtykke gensre, helst to gode longsleeves og en litt tykkere genser
  • 1 cardigan
  • 1 dressjakke
  • 2 kjoler, en hverdagskjole og en litt penere
  • Et par ulike jakketyper

Unntak fra basegarderoben er treningstøy, ull, undertøy, sko og tilbehør.

Vi har tatt en tur rundt i butikkene for å samle inn inspirasjon til en typisk basegarderobe, og hva den bør inneholde. På vår Instagram-profil @kleppestosenter viser Heidi hvordan du kan sette sammen nærmere 70 antrekk med kun 12 baseplagg!

Priser på plaggene

KONTUR
Trenchcoat fra Pieces 749,95,-
Rider Classic Straight Jeans fra Lee 1099,-
Kjole fra Moss Copenhagen 900,-
Strikkegenser fra Levete Room 799,95,-
Oversized blazer fra Co´couture 2099,-
Hvit t-skjorte Julie-M Tee fra mbyM 350,-

 

Lindex
Hvit t-skjorte 399,-
Stripete skjorte 349,-
Finstrikket cardigan fra Holly White 349,-
Maxiskjørt i sateng 399,-

 

Cubus
Langermet genser 399,-
Dressbukse med sleng 499,-

 

Eurosko
Boots fra Unified 899,-
Loafers fra Stockholm Design Group 999,-
Pumps fra EDIT 699,-
Ballerinas fra Marco Tozzi 499,-
Japan S PF sneakers fra Asics 899,-