I sommervarmen er det ikke alltid det frister å stå lenge på kjøkkenet for å trylle frem spennende middager. En fargerik salat med friske smaker kan være akkurat det som trengs for å jazze opp måltidet, samtidig som man får i seg mye deilig næring! Både sunt, gøy og godt – bedre blir det rett og slett ikke. Vi har hentet oppskrifter på ulike salater fra Meny.no som kan inspirere til årets koseligste måltider.

 

 

Enkel vannmelonsalat med feta tar maks 10 minutter å lage, men gjestene vil garantert sluke den på et blunk.

 

Du trenger
En kurv jordbær
Vannmelon
1 appelsin
150g fetaost
2 poser ruccola
Olivenolje
1 bunt basilikum

 

Slik gjør du
Del jordbær i fire. Skrell vannmelon og del den i terninger. Anrett ruccola på et fat og topp med vannmelon og jordbær. Bryt opp fetaost i biter, press over fersk appelsinsaft og ha over olivenolje, salt og pepper. Vend salaten lett sammen, og topp med frisk basilikum. Nyt!

 

Salat med mozzarella, spekeskinke og grillede nektariner er alltid en god idé. Det er fort gjort å sette den sammen, samtidig som den ser imponerende ut.

 

Du trenger
2 stk nektariner, eventuelt plommer eller fersken
1 pose Big Butter-salat
1 håndfull små tomater
1 håndfull blåbær
3 ss mandler
2 stk fersk mozzarella
8 skiver spekeskinke
Friske urter, f.eks. persille eller basilikum
Sitronsaft eller balsamicoeddik
Olivenolje

 

Slik gjør du
Lag dressing ved å vispe sammen sitronsaft eller balsamicoeddik med olivenolje, salt og pepper.

Del nektarinene i to og fjern steinen. Drypp litt olje over og grill dem raskt på varm grill til de får mønster. Skjær nektarinene så i skiver. Kutt tomater og blåbær i to. Grovhakk mandler og rist dem i en tørr stekepanne til de er gylne. Legg salaten på et passende fat og fjern den innerste stilken sånn at bladene løsner fra hverandre. Riv mozzarellaen i biter, og topp salaten med osten, spekeskinke, nektariner, tomater, blåbær og ristede nøtter. Drypp dressingen over salaten og topp gjerne med friske urter.

Noen ganger er tilbehøret det som virkelig løfter maten til et nytt nivå. Denne friske sitrussalaten med grapefrukt og limedressing byr på spennende smaker, og passer til alt som skal serveres!

 

Du trenger
2 stk rosa grapefrukt
2 stk appelsin
2 stk avokado
En pose ruccola
En håndfull basilikum
2 stk lime
1 ss flytende honning
Olivenolje

 

Slik gjør du
Riv skallet av den ene limen og press saften av begge. Visp sammen limesaft, skall, honning og olivenolje. Smak til med salt og pepper.


Rens og skjær avokadoene i skiver eller terninger. Skjær av skallet på sitrusfruktene og skjer dem i jevne biter, eller skjær ut hinnefrie fileter. Bland sammen avokado, sitrus, ruccola og basilikumblader. Drypp over dressing og server.