Visste du at alle våre butikker gjør noe for en grønnere hverdag? Denne uken setter vi fokus på bærekraft og miljø, og det gjøres mye bra rundt om på senteret for å minske belastningen på miljøet. Her kan du lese mer om hva vi gjør for en mer bærekraftig drift og la deg inspirere av grønnere produkter og tjenester i butikkene.

Bærekraftig drift
Optimalisert ventilasjon og bruk av LED-lys er noen av tiltakende Kleppestø Senter har gjort for en mer bærekraftig drift. Vi jobber kontinuerlig med å forbedre oss og de siste årene har vi etablert et energioppfølgingssystem, skiftet ut all ventilasjon og 90% av vår belysning er nå LED i både fellesarealer og butikker. Dette sikrer en mer energieffektiv drift. I våre to miljøstasjoner er kildesortering tilgjengelig for våre leietakere. I våre fellesområder har vi stasjoner for kildesortering for våre kunder.

Som Askøys største kjøpesenter med bibliotek og offentlige tjenester i tillegg til handel blir vi et naturlig møtepunkt. Sentral beliggenhet gir oss god forbindelse til offentlig transport og god fotgjengertilgang, så man ikke trenger å ta bilen for og besøke oss. Vi har også sykkelparkering ved flere av våre innganger. Kjører du grønt kan du enkelt benytte deg av våre ladestasjoner fra MER.

Vi tar samfunnsansvar på alvor og vil fortsette å jobbe for en bærekraftig drift.

GRØNNE TJENESTER

El-bil lader fra MER
Hos oss finner du på parkeringen på sørenden av senteret 8 ladestasjoner fra MER. Det er både hurtiglading (opptil 150kW) og flexilading (opptil 22kW)

Too Good To Go
Bli en matredder og bestill forundringspakker gjennom appen Too Good To Go. Hos oss kan du bestille pakker fra både Baker Brun og MENY.

Klesinnsamling
Flere av tre butikker tilbyr innsamling av brukte klær. Lindex og Dressmann har begge samarbeid med Fretex.

Batterier og småelektrisk
Du finner returpunkt for batterier og småelektrisk hos både MENY og KIWI.

Matavfall fra BIR
Hos oss finner du tre hentepunkt for BIRs poser og beholdere for matavfall.

PRODUKTER OG TJENESTER I BUTIKKENE
Alle våre butikker gjør noe for en grønnere hverdag. Under ser du et utdrag av alt det fine som blir gjort.