Folk flest er mer opptatt av hår og skjønnhet enn noensinne. Da bør en dyktig frisør være godt utdannet. Det er viktig å holde seg oppdatert i faget, og å følge med på motene. Motebildet forandrer seg jo hele tiden!

Vi har tatt en prat med Synneve, driver og frisør hos SL Hårstudio. Synneve kom nemlig nylig hjem fra en uke i New York. Og vi lurer litt på hva hun har lært.

Hva kan du fortelle oss om uken i New York?

Det var en fantastisk uke, spekket av inntrykk, kursing og inspirasjon. Agenda for akkurat dette kurset var Cut & Color.  Vi lærte nye klippe teknikker, og om hvordan vi setter farge i håret i form av de rette inndelingene som passer kundens ansiktsform og hårets struktur. Hvordan lese kundens hudtone og hvilken farger som vil kle kundene best. I salongen har vi mange forskjellige kunder innom daglig, og mange som selv er opptatt av å følge motene. Der må vi som frisører kunne bidra med å gi den riktige veiledningen.

Hva er vårens hotteste farge og frisyre?

Akkurat nå er 90 tallet i fokus, Ikke bare i innen klær og sko, men også innen hår.  Tilfeldige lugger, midtskill, lave hestehaler og tilbehør viser seg over alt i motebildet. Hårbøylen, klemmer, svettebåndene og noe jeg aldri trodde skulle bli en hit igjen; den berømte scrunchien. Frisyrene du ser i år er lengder med midtskill, men også bob frisyren ser ut til å vare også i år. På farge fronten er alt fortsatt litt lov, men pastell er byttet ut med skarpere farger. Og for de som ikke tar den helt ut, ser vi mye til litt varmere gyldne-/honningtoner i år. Selvsagt med forbehold om at kundene kler varme farger. Selv liker jeg nok å holde meg til de naturlige fargene og frisyrene, men syns det er kjempegøy når kundene våre vil ta frisyre og farge til neste nivå.

Hvordan har denne turen inspirert deg?

Jeg syns farge er utrolig spennende, og vil bare fortsette å videre utvikle meg på det området.

Foruten å jobbe hos SL Hårstudio, så jobber du også med andre spennende aktører og prosjekter. Kan du fortelle litt?

Jeg jobber også som Educator for Headbrands.  I Norge jobber jeg mest som kunnskapsformidler for Gold Proffessional Hair Colors, og lærer andre frisører innenfor denne serien.

Jeg får mulighet til å jobbe med noen av de store kjente frisørene i bransjen, og får være med på både hårshow og fotoshoots. I mai drar jeg til Danmark for å lage en inspirasjonsbok sammen med Gold teamet. Tema; trender i form av farger og frisyrer. Det gleder jeg meg veldig til. Å få lov til å være med på en sånn reise, er et stort privilegium og bidrar nok til den store lidenskapen jeg har for faget mitt.

Hva er viktig for deg som frisør?

En frisør kan skape en helt ny person, og ikke bare i det ytre. En moderne frisørsalong er en profesjonell leverandør av fagkunnskap og kundeservice. Den mellommenneskelige kontakten, og den velværeopplevelsen en frisør kan gi, betyr mye for kundene også på det indre plan. I vår salong har vi stor fokus på velvære og service, og ønsker at kundene skal komme ut igjen å føle at de har hatt en god opplevelse.