Tips til å ta godt vare på håret i sommer

Sommeren er her, og sesongen for bading, sol og varme er i gang! Å ta vare på håret er viktig hele året, men om sommeren blir håret ekstra utsatt for varme og slitasje, og det kan være lurt å gjøre noen ekstra grep for å holde det sunt og friskt.

 

Dobbelsjamponér
Med mye bading, solkrem, tørrsjampo og svette kan det bygge seg opp mye smuss og fett i håret som sitter godt i. Når du dusjer kan det være fordelaktig å sjamponere håret to ganger, for å være sikker på at hodebunnen er helt ren etter en vask! Det gjør også håret sunnere og mer friskt når det skal styles om sommeren.

 

Kjør på med fukt
Varmt og tørt klima gjør at håret tørker fort ut, spesielt i tuppene. Om sommeren er det lurt å velge produkter som er rike på fukt, og som tilfører håret masse deilig pleie. Man kan også sove med hårkur som vaskes ut på morgenen, slik at kuren får jobbe i dybden gjennom hele natten.

 

Vask håret litt oftere
Som nevnt over, kan man fort oppleve at svette, ulike produkter og en hodebunn som er mer utsatt for sol og varme gjør at håret blir fortere skittent. Selv om man helst ikke bør vaske håret alt for ofte, kan det være lurt å øke hyppigheten noe i sommermånedene. Dette er fordi disse faktorene gjør hodebunnen fortere irritert, som kan føre til mer smuss og uønsket flass. Pass på hodebunnen, og unngå for mye soleksponering!

 

Klipp tuppene før ferien!

Våre frisører på VIBE anbefaler å klippe tuppene før en lang varm sommer i sol og mange sjøbad, slik at man starter ferien med sunt og friskt hår.

Hårbørste fra Framar Detangle Brush – Hårbørsten som børster lett gjennom vått eller tørt hår. Selv de mest vanskelige floker løsner enkelt. Ideell for alle hårtyper.

KMS Conscious Style Beach Style Cream – Få strandkrøllene med nyheten fra KMS! Stylingkremen gir fukt og pleie uten å tynge håret, og gir strandlook-effekten uten at håret blir stivt.

Joico Defy Damage In a Flash – Gjenoppretter hårets bindinger og styrker håret på bare noen sekunder! Hårstrukturen jevnes ut og hårets overflate blir glattere og silkemyk. Den gir en fantastisk glans og unik følelse.

Joico Humidity Blocker+ – Beskytter mot fukt for å bevare hårets fylde og volum. Den unike sprayen danner en usynlig beskyttelsesbarriere på hvert hårstrå for å motvirke krusete hår.

Produktene er fra Classic Frisør

Davines SU Hair Milk –  Mykgjørende leave-in spray med UV-filter som bevarer fargen i håret og gir fukt etter en dag i solen.

Davines SU Hair and Body Wash – Et dobbeltvirkende produkt som fungerer som både sjampo og dusjsåpe og gir fukt til hår og hud som har vært i solen.

Davines SU Hair and Body Wash Bar – Et såpestykke med en solid tekstur som forvandles til et behagelig, fyldig skum som gir fuktighet og skånsomt renser håret og huden. Et fint alternativ til flasken som gir deg mer kontroll over mengden produkt som brukes.

Davines SU Hair Mask – En pleiende kur for hår som er utsatt for sol, klor og saltvann. Gir mykhet, fuktighet og glans tilbake til håret.

 

Produktene er fra Saxen Frisør.

Mirrorball High Shine + sjampo og balsam fra Amika – Sulfatfri shampo & balsam er perfekt valg til sommeren. Gir fin glans, beskyttelse mot miljøskader og er fargebevarende.

Flash Instant Shine Mask – En maske som tilfører fuktighet og glans på bare 60 sekunder. Den mykner og hydrerer håret for en silkeaktig, smooth finish. Aminosyrer og UV filtere beskytter håret og fremhever fargene.

The Shield Anti-Humidity Spray fra Amika – En spray som i tillegg til å inneholde varmebeskyttende effekter, også beskytter mot frizz og statisk hår. Håret føles tilstrekkelig fuktet og etterlates blankt og glansfullt. Den kan også brukes til styling og fukt.

Blockade Heat Defence Serum fra Amika – Et varmebeskyttende serum, som beskytter håret ved bruk av varmeprodukter. Serumet gir rikelig med næring og glans til håret.

Disse produktene finner du hos VIBE Frisør.