Steg for steg – vakker høstkrans med lyng

Høsten er her, og Mester Grønn har endelig fått masse nydelig lyng! Det er så koselig å pynte opp hjemme med en fin krans, og hva er vel kjekkere enn å kunne lage sin egen?

Du trenger:

  • Omtrent 7-8 lyngplanter. Du kan gjerne mikse fargene for å skape litt spill i kransen. Her er det brukt rød og hvit lyng
  • Krans av halm å legge rundt
  • Ståltråd for å feste
  • Saks
  1. Start med å finne frem alt du trenger til å lage kransen. Det kan være lurt å ha en saks som er ganske sterk og som lett kan klippe over ståltråden.

2. Finn frem lyngplantene dine, og klipp blomstene av planten for å enkelt få jobbet rundt kransen. Begynn gjerne med å klippe av 5-6 planter, slik at du ikke klipper mer enn du trenger.

3. Start med å vikle ståltråden litt rundt kransen, slik at du enkelt kan surre den rundt kransen mens du jobber deg videre. Videre plasserer du lyngen rundt mens du holder godt i den for at lyngen ikke skal falle av, og pass på at du dekker hele oversiden av kransen.

4. Husk å ha et godt grep og fest med ståltråd kontinuerlig for et fint og dekkende resultat.

5. Når du har kommet rundt hele kransen, fester du den godt med ståltråd og gjemmer enden den slik at den ikke stikker ut eller synes.

6. Se over kransen og fyll inn med lyng i de områdene som behøver det, og legg til litt ekstra mellom ståltråden for et fyldig og vakkert resultat.

Voila! En vakker, hjemmelaget høstkrans som er klar til å henges på døren din. På baksiden er det enkelt å feste den med stråltråd eller kroker, eller det du måtte ha tilgjengelig.