Vinterferie i skoler og barnehager er rett rundt hjørnet, og mange har kanskje planlagt å finne på noe ekstra kjekt sammen med barna. Hva med å lage noe deilig på kjøkkenet sammen med barna? Smakfulle pizzasnurrer er enkelt å lage, og fungerer utmerket både som lunsj, middager og i nistepakken på tur i ferien. De er geniale å lage mange av, og fryse ned slik at man kan ta opp og spise uansett hvor man befinner seg!

Denne oppskriften er hentet fra meny.no, og tar ca. 20-40 minutter å lage. Lager du deigen fra bunnen av, vil det gjerne ta lengre tid da den må heves. Oppskriften kan selvsagt dobles etter hvor mange pizzasnurrer du ønsker å lage.

Enkle pizzasnurrer med kjøttdeig

Ingredienser til 4 personer:

1 stk. ferdig pizzadeig

Fyll
400 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
1 pakke pizzafyll
Olje eller smør til steking
3 dl revet ost
1 egg til pensling

Slik gjør du

 

Sett ovnen på 200 grader på over- og undervarme. Stek kjøttdeig i litt nøytral olje, og krydre gjerne med litt salt og pepper. Ha oppi fyllet og la det småkoke i ca. 3 minutter.

Rull ut pizzadeigen og fordel kjøttdeig, fyll og ost utover deigen. Rull sammen deigen til en avlang pølse, og skjær opp i like biter. Sett pizzasnurrene på et stekebrett med bakepapir. Pensle snurrene med egg, og strø over litt ekstra ost på toppen.

Stek pizzasnurrene på 200 grader i ca. 15 minutter, eller til de er gylne. Server gjerne med en frisk salat, eller noen deilige oppkuttede grønnsaker.

Skal du fryse dem lar du de kjøle seg helt ned før de skal fryses. Pizzasnurrer er en slager for både store og små, og er kjempefine å ha til travle dager, i sekken på turer eller som en ekstra deilig lunsj eller middag!