Visste du at opptil 30% av maten vi spiser stammer fra planter som er bestøvet av biene? Planter du bievennlige blomster i nærheten av kjøkkenhagen din, vil de hjelpe deg med å lykkes med matdyrkingen! Blomster er avhengige av insekter som henter pollen og nektar fra dem, og i naturen finner vi en vakker symbiose av blomster, bier, sommerfugler og humler som er gjensidig avhengige av hverandre.

Bier foretrekker søte dufter, sterke farger og blomster som har mye pollen og nektar. Ringblomst, blomkarse, solsikke, lavendel, oregano, timian og viola er et utvalg av blomster og planter som biene liker svært godt. Du kan også plante blomster og trær som har ulik blomstringstid, slik at biene og andre insekter alltid har næring. Det vil også gjøre hagen din frodig og vakker året rundt!

Start våren med viola

Den vakre og bievennlige blomsten viola finner du nå hos Mester Grønn, og er et sikkert tegn på at lysere og varmere tider er på vei. Potten på violaen er både plantebasert og helt fri for plast! Det betyr at hele produktet kan plantes, og vil naturlig løse seg opp i jorden over tid. Viola tåler godt vårens skiftende temperatur, faktisk helt ned til -5 grader, så lenge den har fått stå ute i forkant. Den trives best ute på en lun og solrik plass, og trenger jevnlig tilførsel av vann og litt gjødsel utover i sesongen.