Disse karamellene smaker nydelig!

Du trenger:
1 dl ferskpresset sitronsaft
1,5 dl fløte
50 g smør
200 g sukker
75 g glukosesirup

Kok opp sitronsaft, fløte, sukker og glukosesirup i en gryte. La karamellen koke til den er 122 grader (bruk et sukkertermometer). Det tar litt tid, så vær tålmodig og husk å holde øye med termometeret. Dekk en liten kakeform eller ildfast form (ca. 15 x 15 cm) med bakepapir. Når du har fått riktig temperatur på karamellen tar du gryten av platen og tilsetter smøret. Rør slik at smøret blander seg med karamellen og hell massen i formen. La karamellen avkjøles til romtemperatur og skjær den i små biter. Pakk eventuelt de små karamellene inn i cellofan eller bakepapir. Oppbevar de ferdige karamellene lufttett og kjølig.

Oppskriften er fra Kitch’n.no/Rig-tig