I år skal de fleste feriere i Norge, og med en rekordsvak kronekurs er det kanskje like greit. Å bytte ut utenlandsturen med Norgesferie behøver slett ikke bli noe dårlig alternativ, mener Inga Merete Hjelmeland, banksjef i Sparebanken Vest.

– Om du skal besøke slekt og venner, dra på hyttetur, telttur eller hotellferie så er det viktig å starte med en plan og et budsjett, sier Inga Merete Hjelmeland, banksjef for Askøy-kontoret til Sparebanken Vest.

Sjekk ut de store attraksjonene
Norge har mye å by på og kanskje er det i år du og familien kan sjekke ut de mest kjente norske attraksjonene.
– Fordelen akkurat i år er jo at du slipper å kjempe om plassen med utenlandske turistbusser og cruiseskip. Preikestolen, Lofoten, Geiranger, Trollstigen eller Atlanterhavsveien er reisemål som ikke koster noe i seg selv og er verdt et besøk, sier Hjelmeland. Er du friluftsmenneske og vil oppsøke naturen, kan det lønne seg å reise i motsatt retning av alle andre.

– Det kan bli fullt på de største attraksjonene, så vil man ha ro og fred bør man ikke gå Besseggen i år. Ta heller turen inn i fjellheimen på Vestlandet eller til strendene på Herdla, foreslår hun. Inga Merete har 8 gode råd for å kutte kostnader på ferieturen:
• Lag budsjett for ferien: Finn ut hvor mye du kan og vil bruke på ferien og sett opp et budsjett.
• Bestill overnatting på forhånd: Finn gode tilbud på nett.
• Sjekk om det er kokemuligheter der du skal overnatte: Det blir fort dyrt å spise alle måltid på restaurant. Smør niste til både bilturen og dagen i fornøyelsesparken.
• Har du tilgang til hytte, kan det være et billig overnattingsalternativ: Sjekk også mulighetene for boligbytte: Delingsøkonomiske alternativer kan lønne seg.
• Utsett reisen til etter fellesferien, om du kan: Da får du mer for pengene.
• Ha med to kort: Skulle uhellet være ute er det greit å ha et reservekort.
• Rabattordninger ved bruk av kredittkort: Ved bruk av kredittkort kan du få gode rabatter på overnatting og aktiviteter.
• Sørg for å ha alle forsikringer i orden før du drar: Reiseforsikring, bilforsikring og båtforsikring – sjekk hva de dekker.
• Ta med ferieutstyr og underholdning: Da slipper du å kjøpe nytt.

– Er du godt forberedt kan ferien i Norge bli både økonomisk overkommelig og fin. Lag en reiseplan som passer for hele familien og sørg for å ha et tempo som passer for alle. Og det aller viktigste til sist, husk å ha det gøy! sier banksjefen som ønsker alle Askøyværinger en riktig fin ferie og sommer.