Christin Nyre fra Sport 1 overnatter mer enn gjerne i en hengekøye på tur og gir oss her noen enkle tips for en god opplevelse!

Sørg for at hengekøyen din er stor nok til deg, det bør være plass til et liggeunderlag. Jeg foretrekker en dobbel hengekøye for å få nok plass.
Skaff deg en god sovepose, det er alfa omega. Personlig foretrekker jeg en syntetisk pose fremfor dun, da disse krever litt mindre vedlikehold og tåler fukt bedre.
Bruk liggeunderlag som isolasjon i hengekøyen for å unngå kald trekk fra undersiden. Da sover du bedre!
Hodepute i hengekøye er DIGG! Hvis du har plass ta med favorittputen hjemmefra eller skaff deg en oppblåsbar. Du kan også bruke klær som pute.
Heng opp hengekøyene på et lunt sted i le for vind. Trær med 4-5 m avstand passer fint, litt avhengig av lengden på hengekøyen. Dersom dere er flere som benytter samme trær, prøv å henge hengekøyene i forskjellige høyder, og hjelp hverandre.
Det høres rart, men kle på deg minst mulig i soveposen. Personlig sover jeg best med et lag nettingull og en tynn ulltrøye over. Dette isolerer godt!
På sommerstid er det mye mygg, så sørg for å skaffe deg myggnetting til hengekøyen! Mange hengekøyer kommer med integrert myggnett, men disse kan også selges separat.
Prøv å legge deg diagonalt eller litt på skrått dersom du syns det er ukomfortabelt å sove rett, dette flater ut hengekøyen.
Dersom du sover lett kan det være lurt med noe å dekke til øynene med ettersom det blir lyst tidlig på denne tiden av året!
Husk lue eller pannebånd og votter i tilfelle det blir kaldt, og ha dette lett tilgjengelig. Det er kjedelig å våkne kald for så og måtte lete etter dette!
Skaff deg en drybag til eiendeler du ønsker å holde tørre, ettersom bakken kan være fuktig. Bruk tarp dersom det er fare for regn, denne bør dekke hele hengekøyen, sekken og litt til slik at eventuelt vann renner på utsiden. 

Ta med deg godt humør og gode venner, så blir opplevelsen enda bedre. Sov godt!